Kohderyhmästä riippumatta, ihanteellisella käyttäjälläsi on todennäköisesti laaja valikoima sovelluksia, jotka kilpailevat mobiililaitteen näytön tilasta. Jotta uusi yrityssovelluksesi onnistuu, sen on erotuttava joukosta. Tehokas mainonta on avain mobiilisovelluksesi menestykseen ja nyt on täydellinen aika suunnitella markkinointistrategiasi vuodelle 2021.

Tässä on vinkkejä, joiden avulla voit mainostaa uutta sovellustasi:

Esitä sovelluksesi verkkosivustollasi

Kun sinulla on mobiilisovellus yrityksellesi, todennäköisesti sinulla on jo verkkosivusto. Jos näin on, muista luoda sovelluksellesi online-läsnäolo esittelemällä se näkyvästi sivustollasi. Tämä auttaa myös lisäämään latauksia, koska koko sivustosi liikenne ohjataan nyt uuteen sovellukseesi. 

Näkyvä esittely tarkoittaa muutakin kuin sovelluksesi olemassaolon piilottamista alatunnisteessa. Tee mobiilisovelluksesi näkyväksi sivustosi useille, ellei jopa kaikille, sivuille. Tee myös kätevä latauspainike, mikä ohjaa käyttäjät Apple App Storeen tai Google Play Kauppaan.

Mainosta sosiaalisen median kautta

Sosiaalinen media on erittäin tehokas työkalu. Voit mainostaa sosiaalisessa mediassa maksettujen mainosten kautta, mutta muista, että voit käyttää myös orgaanista eli luonnollista mainostamista/näkyvyyttä. Sen sijaan, että heti investoisit paljon rahaa mainoskampanjoihin, yritä ensin saada läsnäoloa orgaanisen liikenteen avulla. Näin saat käsityksen siitä, mikä ihmisiä kiinnostaa ja mikä ei. Instagram-tarinoiden ja feedien avulla voit herättää jännitystä ja lisätä tietoisuutta, jota tuetaan tehostetuilla viesteillä tai maksetuilla mainoksilla, joiden lataukset voidaan ohjata suoraan sovellukseesi käynnistettäessä.

Vaikuttajamarkkinointi

Toinen hyvä tapa mainostaa sovellustasi on yhteistyö vaikuttajien kanssa. Sovelluksestasi ja yrityksesi koosta riippuen suosituimmat julkkikset saattavat olla ulottumattomissa, mutta se ei tarkoita sitä, että vaikuttajamarkkinointi olisi mahdotonta. Nykyään on tuhansia pienempiä vaikuttajia, jotka mainostavat mielellään sovellustasi: bloggaajat, tubettajat, instaajat, snäppääjät tai vloggaajat.

Oleellista on löytää vaikuttaja, jonka sisältö kohdentuu juuri sinun yrityksesi tuotteen tai palvelun optimaalisimmalle yleisölle. Huolella valittu vaikuttaja tuo nokkelasti esiin tarinoita, joista ilmenee hänen ja yrityksesi yhteiset arvot, ilmapiiri ja tunne, joihin seuraajien, sekä yrityksesi on helppo samaistua.

Optimoi sovelluksesi

Olet todennäköisesti kuullut hakukoneoptimoinnista; App Store -optimointi (ASO) on pohjimmiltaan sama, mutta se on tarkoitettu mobiilimaailmaan. Koska sovelluksesi kilpailee miljoonien muiden kanssa, sinun on oltava löydettävissä.

Varmista, että sovelluksesi nimi on ainutlaatuinen, mieleenpainuva ja tarttuva. Kuvauksen on myös houkuteltava asiakkaita tekemään latauksia ja annettava selkeä käsitys siitä, mitä sovelluksesi tarjoaa. Usein grafiikat ovat tärkeämpiä kuin kuvaukset, joten älä unohda sovelluksesi logon ja sovelluksen visuaalista voimaa.

Tutustu palveluihimme ja tuotteisiimme, joita tarjoamme. Palvelemme pieniä ja keskisuuria yrityksiä käytännönläheisillä ja toimivilla ratkaisuilla.