Sosiaalisella medialla on suuri rooli yritysten toiminnassa: suosio ja menestys sosiaalisessa mediassa vaikuttaa suoraan yrityksen tulokseen, oli kyseessä minkä kokoinen yritys tahansa.

Kuinka paljon lähetät somessa käyttäjien luomaa sisältöä uudelleen?Muiden kuluttajien sosiaaliseen mediaan ja verkkoon tuottama sisältö (UGC eli User Generated Content) toimii, koska kuten vaikuttajamarkkinointi, myös UGC koetaan luotettavampana kuin yrityksen itsensä luoma brändisisältö. Käyttäjien tuottama sisältö on yrityksellesi/sovelluksellesi eduksi, koska sisältöä tuottavat ihmiset ovat jo fanejasi.

UGC-virtaa ovat mm. Facebookin tilapäivitykset, arvostelut, blogipostaukset, Instagram-kuvat sekä paljon muuta mitä sosiaalinen media mahdollistaa. Mitä enemmän saat asiakkaasi tekemään mainosta puolestasi, sitä enemmän sovelluksesi saa näkyvyyttä ja myyntisi kasvaa. Ja mikä on vielä  parempaa, sinun ei tarvitse tuhlata aikaa ja rahaa mainoskampanjoihin.

Toinen syy, miksi UGC on niin tärkeä: Tällaisessa nopeatempoisessa ja jatkuvasti muuttuvassa verkkomaailmassa sisällön on oltava nopeaa ja trendikästä. Sen sijaan, että käyttäisit kuukausia ja suuria euromääriä keksimällä mainoskampanjan, joka saattaa olla vanhentunut, kun se lopulta ilmestyy, UGC-markkinointi antaa brändillesi mahdollisuuden pysyä ajan hermoilla.