Kuten joka vuosi, niin myös tänä vuonna, Google on pyytänyt asiantuntijapaneelia eri hakukoneista tunnistamaan markkinointitoimet ja tekniikat, joiden odotetaan olevan merkittäviä vuonna 2021.

Suunnitteletko yrityksellesi uutta markkinointistrategiaa? Ohessa Googlen suositukset vuodelle 2021.

1. Mobiilisovellukset

Hyviä uutisia, jos suunnittelet uutta mobiilisovellusta yrityksellesi: sovellusten kysyntä tulee yhä kasvamaan entisestään tänä vuonna. Yrityksesi, tuotteidesi ja palveluidesi markkinoinnissa mobiilisovellus tulee olemaan todellinen kilpailuetu seuraavien 12 kuukauden aikana .

Googlen mukaan vietimme puhelimissamme maailmanlaajuisesti yli 1,6 biljoonaa tuntia vuoden 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Kolmannella vuosineljänneksellä sovellusten käyttö kasvoi 25% vuotta aiemmasta, ja sovelluksiin käytettiin kuukausittain 180 miljardia tuntia. Ruoan jakelu, pelit, verkko-oppiminen, viihde ja verkko-ostokset ovat aloja, joiden erityisesti odotetaan hyötyvän sovellusten suosion noususta.

Mobiilisovelluksen hyödyntäminen ja sen arvioiminen, miten se voi tuottaa lisäarvoa asiakkaillesi, on siis tärkeämpää kuin koskaan vuoden 2021 aikana.

2. Tietosuoja

Viime vuonna käytiin paljon keskusteluja tietosuojalupien ympärillä. Erilaiset tietovuodot ja henkilötietojen loukkaukset ovat lisänneet kuluttajien tietämystä heidän käyttäjädatastaan. Googlen näkemys on, että tämä tulee jatkumaan myös tänä vuonna. Lisäksi näyttää siltä, ​​että useat yritykset tekevät dataturvallisuudesta myös prioriteetin. 

Yrittäjänä sinun on tasapainoteltava datan käytössä personoidessasi markkinointiviestejä, ja samalla sinun on kunnioitettava yksityislainsäädäntöä. Sovellusta luodessasi ja markkinoidessasi sinun tulee olla selvillä tietosuojakäytänteistä rakentaaksesi luottamusta kuluttajien kanssa.

3. Live-tapahtumat ja online-videot

Monet suuret tapahtumat peruutettiin laajasti viime vuonna. Useista tapahtumista päästiin kuitenkin nauttimaan verkon välityksellä. YouTubesta on tullut tilastollisesti suosituin videoiden suoratoistopalvelu maailmassa.

Verkkokuluttaja on nyt vakiinnuttanut asemansa. Videolla näyttää olevan keskeinen rooli, kun halutaan tarjota elämyksien kaltaisia ​​kokemuksia kuluttajille. Digitaalisten kokemusten käyttöönottoon soveltuvat verkkosivustot, sosiaalisen median kanavat ja mobiilisovellukset. “Menestyminen vuonna 2021 tarkoittaa verkkovideo trendin hyödyntämistä tavoittaa ja houkutella kuluttajaa siellä missä he ovat,” neuvoo Google.