Haluatko suunnitella mobiilisovelluksen yrityksellesi? Vai onko applikaatiosi valmis ja se on jo julkaisuvaiheessa? Sinulla on todennäköisesti kehitysprosessin aikana kolkuttanut päässäsi pari kysymystä, jotka kysyt itseltäsi yhä uudelleen ja uudelleen: “Miten tavoitan käyttäjiä löytämään ja lataamaan mobiilisovellukseni?” Sekä “Kuinka heistä tulisi vielä sovellukseni aktiivisia käyttäjiä?” Aivan kuten uuden tuotteen tai liiketoiminnan käynnistämisen yhteydessä, uuden mobiilisovelluksen voi olla vaikea erottua muiden sovellusten joukosta; erityisesti kilpailukykyisissä sovelluskaupoissa.

Hakukoneyhtiö Google on tunnistanut tämän haasteen. Se on paljastanut joukon uusia ominaisuuksia, jotka tarjoavat sovelluksille ja markkinoijille uusia tapoja korottaa sovelluksen profiilia, kannustaa latauksia ja vaalimaan applikaation toistuvaa käyttöä. “Mobiilisovellusten kysynnän kasvaessa kehittäjien on yhä haastavampaa saada sovelluksensa löydettyä ja muuttaa uusia käyttäjiä uskollisiksi asiakkaiksi. Siksi olemme kehittäneet uusia tapoja tavoittaa enemmän ihmisiä, aktivoida oivalluksia tehokkuuden parantamiseksi ja arvokkaiden sovelluskäyttäjien palaamiseksi”, toteaa Google

Tässä katsaus Googlen uusista työkaluista: mitä ne ovat ja miten ne voivat auttaa sinua osana laajempaa mobiilissovelluksen markkinointityötä:

Mainospäivitykset

Sovellusmainoskampanjan toteuttaminen on hyvä tapa parantaa sovellusten latausmääriä, mutta tavallinen Googlen sovelluskampanja on tähän asti rajoitettu mobiililaitteisiin. Kesäkuusta alkaen hakukone tuo kuitenkin Android-sovelluskampanjat pöytätietokoneille, mikä tarkoittaa, että voit tavoittaa Googlessa ja muissa kohteissa vierailevat tietokoneet tai kannettavat tietokoneet Google Ads -sovelluskampanjoidesi kautta.

Tämä on odotettu uudistus, koska yli 45 prosenttia verkkosivustojen selaamiseen käytetystä ajasta tapahtuu edelleen työpöydällä. Eli tämä Googlen muutos saattaa lisätä kampanjasivustollesi enemmän liikennettä kuin aikaisemmin. Uudistuksen myötä tavallisella tietokoneellaan olevasta Google.com-palvelusta kuluttaja voi napsauttaa Apps-mainoksiasi ja se vie Android Play -kauppaan. Sieltä käyttäjä voi ladata mobiilisovelluksen mihin tahansa kyseiseen tiliin linkitettyyn Android-laitteeseen.

Uusia oivalluksia

Monien mobiilisovellusten markkinoijien ensisijainen tavoite on käyttäjien säilyttäminen. Kuluttajan ladattua sovelluksesi haluat tietysti, että he jatkavat applikaation käyttöä jatkossakin. Tätä varten voi olla hyödyllistä tietää, miten käyttäjät suhtautuvat sovellukseesi ja mitä he tekevät sen asentamisen jälkeen.

Aikaisemmin markkinoidessasi olet joutunut kirjoittamaan koodin, jotta olet voinut seurata toimintoja, kuten oston kirjaamista. Google on tehnyt nyt tämän prosessin huomattavasti yksinkertaisemmaksi uudella vaihtoehdolla luoda mukautettuja “tapahtumia” Analyticsiin, joten voit siepata konversiotietoja paljon tehokkaammin ilman, että sinun on investoitava enemmän koodauksiin ja sovellusten päivityksiin.

Syvälinkitys

Syvän linkityksen avulla mainostajat ovat voineet viedä mobiilisovelluksen käyttäjät klikkauksen jälkeen tiettyyn paikkaan applikaatiossa – kuten tiettyyn tuotteeseen. Monien mainostajien mielestä syvälinkintys on ongelmallista sen monimutkaisuuden vuoksi. Useat ovat myös arvostelleet syvälinkityksen olevan kallista. Google on luonut syvälinkki laskurin ja testerin näiden mainosten ja sovellusten suorituskyvyn esteiden poistamiseksi. Sovellusmainoskampanjassasi voit käyttää laskuria nähdäksesi, mitkä syvälinkit olet määrittänyt ja kuinka ne toimivat. Konversioprosenttisi nousee, kun korjaat toimimattomat syvälinkit.

Kiinnostaako Sinua tietää lisää näistä Googlen uusista työkaluista? Tiedonjanoasi voit sammuttaa täältä.

Haluatko toteuttaa yrityksellesi mobiilisovelluksen? Ota yhteyttä, niin keskustellaan tarkemmin mobiilisovelluksen mahdollisuudesta juuri Sinun yrityksellesi.